4. nap Thursday

2015.08.20 23:38

Ma reggel derültebb égre ébredtünk. Szürkének látszott, de legalább nem zuhogott. Csak épp szemerkélt, ahogy otthon nem szokott, de itt ez a jellegzetes.

A délelőtt Greggel telt, ő a trainerünk, a helyes kiejtésről beszélgettünk, ezzel kapcsolatban oldottunk meg feladatokat, majd ismét a szóbeliségé lett a főszerep.Játszottunk egy A Baloon Debate c. játékot, ahol a különböző karaktereknek (amit Greg osztott rád) kellett meggyőzni a többieket, hogy miért ne téged lökjenek ki, és a hat utazó közül te menekülhess meg. Érdekes volt, sajnos nem én győztem, de csak 3.ként estem ki. Nem volt könnyű.

A délután felszabadultabban telt egy Angie nevű tanárnővel,mert kicsiknek való rhymesokat, dalokat játszottunk el.Majdnem mindet ismertem :-) De az ismétlés a tudás anyja, mint tudjuk. Inkább az volt nagyon hasznos, amit minden dal és mondóka szövegéhez, eredetéhez hozzáfűzött. Például a mulberry bush -ról, majd elmesélem, remélem képpel is tudom illusztrálni, mert egyetlen egy fa (bokor nem létezik ilyen!)van ilyen itt Exeterben, gyümölcseivel..meg szeretném keresni, és kóstolni...

A suli után nézelődtünk, szép boltokban, szép dolgokat...ez is hasznos lehet:-) például a vásárlás kifejezéseit alkalmaztuk, az aprópénzeket próbáltuk megkülönböztetni..:-D

A vacsora ismét nagyon finom volt, nem panaszkodhatunk,ma sült, sajtos sonkát ettünk mindenféle fincsi körettel, és a desszert sem maradhatott el.

Greg mesélte nekünk, hogy Exeter nagyon biztonságos város, ne féljünk este sem közlekedni.Az Exeteriek nem ismerik az utcák neveit, csak a kocsmák szerint tudnak tájékozódni :-) Ez megnyugtató információ, mert ma este még publátogatást terveztünk.Teli hassal igyekeztünk vissza a belvárosba,a The farmer's union nevű kocsmába.Csatolom a képeket.. Nem maradtunk túl sokáig, mert holnap  iskola. Kellemes, enyhe idő volt este is. Jól esett a séta az egyetemi kollégiumban lakó társainkkal.

It's getting late.I have a very busy day ahead of me. Thank you for your kindly attention:-) see you

 

 

Vissza