5.nap Friday

2015.08.21 21:31

The weather is changeable in England. It's drizzling this morning./szemerkél/
És hogy repül az idő....elérkezett a hét utolsó tanítási napja. Délelőtt a szokásos módon telt :Language Development, Greggel.
A reggel mindig bemelegítéssel kezdődik, ami jelen esetben, valami nyelvi játék. Ma detektívek voltunk, és ki kellett találni, mi történhetett a történetben, amit Greg nem fejezett be. Ezekben a játékokban természetesen összetettebb, komplikáltabb gondolkodás szükséges. Kérdéseket kellett feltenni, továbbfűzni a szálát a sztorinak, de végül közösen megoldottuk..
Később a kiejtésre, az intonációra, a szavak helyes hangsúlyozására csináltunk feladatokat. Nagyon sok hasznos dolgot tanultunk, amit alkalmazni tudok a tanításban, meg a saját nyelvhasználatomban is. Rengeteg olyan dolgot mesél a tanár úr, ami az élő beszéd része, és az anyanyelvűek sajátja, ami a könyvekben nincs benne. Talán ez a legértékesebb, amit az angol nyelvterületen való tanulás nyújthat számunkra.
Délután elutaztunk Torquay-ba.Ez a városka az angolok egyik legkedveltebb nyaralóhelye az óceánparton. Merthogy igen, jól írtam, az óceánhoz vezetett a mai kirándulásunk. Fantasztikus érzés volt látni és érezni! az óceánt, ami nem volt hideg, hiszen fürödtek is benne. Elképzelni, hogy a víz, ami hullámként söpör végig a Föld felszínén most az én lábamat érinti...ezt is meg kellett tapasztalnom.. a képek majd mesélnek :-)
Nagyon elfáradtam mára, korán szeretnék nyugovóra térni..
Alig várom a holnapi napot, ami megint kirándulással fog telni, és persze sok angolozással, kezdem megszeretni az érzést, nagyon jó világot látni!!
It's better than I expected.
See you tomorrow.Good night :-)

Vissza