6.nap Saturday

2015.08.23 07:45

Ködös, felhős égre ébredtünk.Kirándulni indultunk ma, Wellsbe és Bathba.

Gyönyörű napos idő lett mire odaértünk az első állomásra. A neve is érdekes ennek a pici kis városkának, mert hasonlóan hívják, mint az országot, de az ejtése megkülönbözteti mégis, mert ezt nyomatékos l-lel kell mondani. Amilyen kicsike, olyan gyönyörű, és híres. A gyönyörű, óriási katedrálisa lenyűgözött egyből. A néhány kép magáért beszél. Itt található egy utca, amit meghagytak eredeti köveivel, épületeivel, perspektivikus látványa elkápráztató...Épp piaci nap volt ma, így megnézhettük a nyüzsgést, a vásárfiákat egy igazi angol piacon :-) Kár, hogy nem maradhattunk tovább, kellemes, békés hangulat áradt Anglia egyik legkisebb városkájából .

Továbbutazva Bathba, egyre melegedett, forrón sütött a nap. Ez a város nagyon népszerű, kedvelt helye az angol embereknek, egyrészt a fürdője, másrészt nevezetességei miatt, s nem utolsó sorban a rengeteg shop, pub, étterem,park és szórakozást nyújtó helyei miatt.  A belvárosban voltak azok a látnivalók, amiket az idő rövidsége miatt mindenképpen látni akartunk. Itt is egy gyönyörű, hatalmas katedrális áll a város szívében. Az utcán rengeteg ember, sétál, nézelődik, szombat lévén ez nem volt furcsa. Mindenféle nemzet, sokféle ember, és mindenki mosolygott.

Ellátogattunk a Royal Crescent épületéhez ahol a Jane Austin filmet is forgatták,hihetetlenül visszaidézte a film hangulatát. Az előtte fekvő óriási füves téren  piknikeztek, feküdtek a fűben, csapatokban, fiatalok, idősebbek egyaránt.Nagyon szeretem a Jane Austen regényeket, azt a hangulatot, így alig vártam, hogy ellátogassunk Jane Austen lakásába is, mert pár hónapig valóban itt élt Bathban. A képek magukért beszélnek...

Egy kis időnk volt beleolvadni a vásárlók tömegébe és vitt is a busz minket vissza Exeterbe..

Felejthetetelen élményekkel lettem megint gazdagabb.

Azért még este meg kellett néznünk a szombat esti Exetert, rengeteg fiatal az utcákon, a pubok teli emberekkel,bár az eső hirtelen megeredt, it was heavy, így haza is jöttünk elég hamar:-)Itt így járja, the weather is very changeable...

Alig várom a holnapot, amikor pedig ismét kirándulunk, most az óceán partra, a Jurassic coastra.Esőt mond :-( de nem rettent ez sem vissza.

 

Vissza